Wandelen voor 3FM actie Serious Request

print deze pagina
Wij gaan wandelen voor de landelijke inzamelingsactie van 3FM Serious Request The Lifeline!
 
Update 22-12-2020 


En dan is het zover! Na alle mooie publiciteit voor dit goede doel zal er nog gelopen moeten worden. Dus, wandelschoenen aan, iedereen naar de eigen startplek, en het startsein van burgemeester Joost van Oostrum via beeldbellen afwachten. Dit was een mooie opening, met passende woorden van de burgemeester, waar ook nog even onze deelnemers en bewoners hun gezicht (half bedekt door een mondkapje uiteraard) kwamen laten zien. En leuk dat dit al bekende gezichten zijn voor onze burgemeester!

Na het 'startschot' een lekkere wandeling gemaakt, waarbij we onderweg nog mooi verwend werden door collega's en bewoners. Wat een leuke verrassing! Uiteindelijk allemaal weer terug op de startplek, met ruim 15 kilometers in de natte wandelschoenen. Het was een super dag, met super reacties en uiteindelijk een super opbrengst van ruim € 2.000,-!!!

Iedereen bedankt voor de support !! (zowel financieel, als onderweg en alle leuke berichtjes!)
 
Update 17-12-2020 


Wow! Al meer dan € 1.600,- voor het goede doel, wie had dat gedacht! In één woord geweldig! Daar willen wij ons best wel voor gaan doen dinsdag. Enne... doneren kan nog steeds, klik hier!

Route
Inmiddels is de route ook bekend. Klik op de kaart hier boven in beeld, dan kan je zien waar we heen lopen.

We hebben drie vertrekpunten:
- Sabine en Annemiek vertrekken vanaf de Meergaarden in Eibergen
- Susanne en Erna vanaf Stichting De Berkelhof in Haarlo
- Ruud en Kim vanaf de Oudestraat in Neede

Startschot
Om 9.00 uur worden we digitaal weggeschoten door burgemeester Joost van Oostrum. We zullen dit vastleggen, zodat jullie ons avontuur ook een klein beetje mee kunnen maken!

Mocht je ons willen aanmoeden, super leuk, maar HOUD HET VEILIG, ALLEMAAL NETJES OP AFSTAND!
 
Update 14-12-2020 


De actie loopt goed! Veel mensen hebben al gedoneerd, en er wordt door diverse media aandacht aan besteed. Dank daarvoor! 
En gisterenavond heeft initiatiefneemster Sabine Molendijk ook een mooi interview gegeven op radio 3FM.

En wat heeft Sabine dat prachtig verwoord, luister hier maar eens!
 
10-12-2020
 

Onze kleinschalige zorginstelling is flink getroffen door Corona. Om deze moeilijke periode achter ons te laten en om te zetten naar iets positiefs gaan we op dinsdag 22 december met z'n zessen een rondje Haarlo – Neede – Eibergen (15 km) lopen!
Dit doen we voor het goede doel van de 3FM Serious Request actie:The Lifeline 2020 komt dit jaar samen met het Rode Kruis in actie om medische hulpverlening te ondersteunen tijdens de Corona-crisis en de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Maar.... wij hebben als lopers nog een grote motivatie!

Met deze wandeling vragen we namelijk ook om aandacht voor de gevolgen van Corona voor de verstandelijk beperkte medeburgers én voor alle zorgcollega’s, die ondanks alle risico’s er toch altijd maar weer staan. Samen 90 kilometer lopen om hier aandacht voor te vragen is voor ons een kleine moeite!

“Hoe kan ik nu besmet zijn? Ik probeer me zo goed aan de regels te houden. Doen anderen dat dan niet?”  (T. 24 jaar) 

Zoals jullie allemaal bij onze updates rondom de Corona hebben kunnen lezen, en helaas (soms) ook uit eigen ervaring hebben moeten meemaken, heeft de lockdown traumatische consequenties voor de mensen met een verstandige beperking op De Berkelhof gehad. Zowel voor deelnemers van de dagbesteding, als voor onze bewoners.
Wekenlang niet naar je werk kunnen, ritme weg en structuren die omvallen. Je familie alleen op afstand mogen zien en de reden voor dit alles niet goed kunnen begrijpen.....Het was allebehalve makkelijk....  

“Waar is iedereen? Ik zie niemand lopen. Zijn ze ziek? Komen ze nog wel terug? Ik wil ook weer gewoon aan het werk, waarom moet ik op mijn appartement blijven?” (R. 26 jaar)
 
Helaas kregen we op De Berkelhof gedurende dit jaar te maken met meerdere besmettingen en moest de dagbesteding noodgedwongen enkele keren sluiten om verspreiding van het Corona-virus te voorkomen. Het wegvallen van structuur en contacten had een enorme impact op de deelnemers met een verstandelijke beperking. Mantelzorgers werden er mee geconfronteerd dat ze quarantaine moesten gaan organiseren en de verspreiding van en naar andere instellingen via de dagbesteding was, en is, een enorm risico.
 
Hier bovenop was er onlangs nog een grote uitbraak op De Berkelhof. Meerdere bewoners en medewerkers werden flink ziek. Alles moest dicht. De bewoners kregen te maken met quarantaine en isolatie. Een situatie die voor de meesten maar moeilijk te begrijpen was.

“Iedereen om mij heen wordt ziek. Word ik dan ook ziek? Ik ben een beetje verdrietig en bang, ik wil een knuffel, maar dat mag niet” (B. 22 jaar)
 
Hartverscheurend om zieke bewoners geen knuffel te kunnen geven, terwijl ze dat zo hard nodig hebben, omdat ze weer geconfronteerd werden met het feit dat ze hun familie niet konden zien.

“Ik ben ziek, mijn keel doet zeer en ik ben zo moe. Ik wil zo graag nu naar mama, maar dat kan nu niet, zeggen ze” (M. 30 Jaar)
 
Alle zeilen moesten worden bijgezet, omdat begeleiders ziek waren, terwijl er juist extra personeel ingezet moest worden om bewoners gescheiden te kunnen begeleiden. Het was letterlijk ‘alle hens aan dek’.

“De begeleiding ziet eruit als smurfen, dat is grappig maar ook een beetje eng. Mag ik even een knuffel? Oh nee..” (W. 52 jaar)
 
Ondanks deze moeilijke tijd bleek al wel weer snel wat de kracht van De Berkelhof is: ‘Samen zijn we sterk’.
 

Wil je doneren voor dit goede doel? Klik dan hier!


Binnenkort zullen we onze route bekend maken, voor het geval u ons op 22 december nog wil aanmoedigen ☺️.

Wij willen jullie alvast danken voor jullie support en mogelijke financiële bijdrage (iedere cent helpt!)
Annemiek Helmers en Sabine Molendijk (lopers en initiatiefnemers)
Kim, Ruud, Susanne en Erna (lopers)

 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer