Wonen

print deze pagina
Stichting De Berkelhof is een kleinschalig wooninitiatief waar zeventien volwassen mensen met een verstandelijke beperking van verschillende leeftijden wonen. Een vast team van enthousiaste, goed opgeleide woonbegeleiders staat garant voor een optimale zorg. Dit team wordt ondersteund door de teamleider zorg, de gedragsdeskundige en een arts verstandelijk gehandicapten (AVG).

Met een CIZ-indicatie kan via zorg in natura (ZIN) met Menzis de zorg worden gefinancierd. Sommigen wonen er met een persoonsgebonden budget (PGB) vanuit de WLZ.

Er zijn verschillende woonvormen mogelijk. In overleg en conform de indicatie wordt bepaald welke mate van zorg nodig is. Onder het mom ‘zo ik leef’ wordt naar de juiste zorg en de hoogst mogelijke zelfstandigheid voor iedereen gekeken. Wij vinden het erg belangrijk dat bewoners zo veel mogelijk zelf kunnen bepalen en de eigen wensen en interesses kunnen ontwikkelen.
Sommige bewoners hebben een eigen appartement, anderen een eigen ruime kamer. In overleg en op basis van beschikbaarheid kan er naar een andere woonvorm overgestapt worden.

De stichting is gevestigd op een voormalig boerderij-erf. De rust en de ruimte van deze ligging biedt enorm veel mogelijkheden. Er zijn verschillende ruime kamers en appartementen. Het hoofdhuis biedt woonruimte aan tien bewoners, het huisje aan twee bewoners en in het appartementengebouw zijn er vijf woonplekken. Er is altijd begeleiding aanwezig – ook ‘s nachts.
 
Door het opdelen in meerdere groepen wordt het mogelijk gemaakt dat de bewoners de juiste zorg krijgen:

  • De ‘structuurgroep’ heeft maximaal vier plekken en biedt veel begeleiding en nabijheid met een hele duidelijke structuur.
  • De ‘keuken-groep’ is te vinden in de grote huiselijke woonkeuken, vandaar de naam. Het wordt dagelijks vers gekookt en er is de hele dag begeleiding aanwezig, ook tijdens de dagbesteding. Deze groep is een beetje het centrale hart van De Berkelhof. Voor wie dat even te druk voelt, kan zich terugtrekken in de kleinere, er naast liggende woonkamer.
  • De ‘inloop-groep’ is geopend vanaf 17.00 uur en biedt de bewoners de mogelijkheid om op eigen initiatief aan te sluiten. Samen eten, vrije tijd samen door te brengen en gewoon lekker bijkletsen. De begeleider van de inloop helpt op dat moment ook bij de planning van activiteiten, inkoop, schoonmaken etc..

Iedere bewoner heeft een eigen gemeentelijk basisadministratie adres (gba-adres).


Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer