Dagbesteding voor EMB

print deze pagina
Op 1 september 2020 hebben we een kleine, intensief begeleide groep dagbesteding voor volwassenen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) geopend. Er is ook plek voor ouderen met een VG-profiel die in combinatie met ouderdom een andere zorgvraag krijgen, namelijk behoefte aan rust, structuur en verzorging is. De doelgroep is mensen met de indicatie ZZP VG 5 en 8. De Berkelhof biedt Zorg in Natura (ZIN) WLZ (Menzis).
 
De groep bestaat uit maximaal zes deelnemers en is gevestigd op ons boerderij-erf. Het beleven door buiten te zijn, het volgen van het ritme van de natuur, het verzorgen en knuffelen van de dieren en de unieke zintuigentuin zijn onderdeel van de dagbesteding.

In het voorjaar van 2019 zijn we uitgekozen om deel te nemen aan het vernieuwingstraject 'begeleiding á la carte', dat gesteund wordt door het programma 'Volwaardig leven' van het Ministerie van VWS. Wij noemen ons traject 'begeleiding in één paar handen'.
Ondertussen is er al veel ontwikkeld: we bieden een klein vast team dat de EMB-groep zal begeleiden. Dit gespecialiseerde team is volop in de leer om zoveel mogelijk alle verplegende en verzorgende handelingen bij de deelnemer zelf te kunnen en mogen doen: begeleiding in één paar handen!
 

In juni 2021 hebben we het project af kunnen sluiten met deze prachtige video.
 

Momenteel is er nog plek voor deelnemers voor deze dagbestedingsgroep. Heeft u voor iemand interesse, of weet u iemand die interesse heeft? 
Kijk dan voor meer informatie op deze site en neem contact op per email op info@deberkelhof.nl of via het contactformulier.
 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer