Dagbesteding

print deze pagina
De Berkelhof heeft ruim dertig dagbestedingsplekken. Niet alleen onze bewoners, maar ook bewoners vanuit andere zorginstellingen of mensen die thuis wonen, kunnen deelnemen aan onze dagbesteding. We bieden hen onder begeleiding een zinvolle dagbesteding op onze zorgboerderij.
 
De begeleiders werken volgens het principe van ‘begeleidend ontdekkend leren’ (BOL). Ze kijken goed samen met de deelnemer wat de mogelijkheden zijn, waar ondersteuning en structuur goed is en waar ontwikkeling ruimte nodig heeft. Het is belangrijk om dingen te mogen proberen en ervaren. Het team wordt daarbij ondersteund door de teamleider zorg dagbesteding en een ervaren gedragsdeskundige.

De Berkelhof probeert het ritme van de natuur en de hieraan gerelateerde werkzaamheden te gebruiken voor een interessante en overzichtelijke dagbesteding. Door goed te kijken naar de mogelijkheden en te luisteren naar de wensen van onze cliënten aan de dagbesteding wordt er voor iedereen een passende taak gevonden. Zo krijgt iedereen de mogelijkheid om zich te ontplooien!

Op de boerderij is veel te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Binnen kan men zich bezighouden met taken als het koken van soep en het bakken van taarten. Het leuke daarvan is dat men die vervolgens zelf in onze eigen winkel kan verkopen! Het contact met de klant is daarbij een leuke en leerzame ervaring.

Het buitenleven brengt een groot scala aan werkzaamheden met zich mee: één van de belangrijkste taken is de zorg voor onze dieren. Voor onze bewoners en deelnemers is de omgang met de dieren heel belangrijk. Het biedt structuur en een gevoel van verantwoordelijkheid. Daarnaast werkt de omgang met onze knuffelbare dieren erg rustgevend.

De Berkelhof heeft een uitgebreide moestuin die veel aandacht vraagt. De planten worden in de eigen tuinkas gekweekt. Het onderhouden van de moestuin is veel werk, maar het oogsten van mooie producten geeft onze bewoners en cliënten aan de dagbesteding heel veel genoegdoening!
Daarnaast onderhoudt de dagbesteding de openbare zintuigentuin. Dit is een veilige ontmoetingsplek en verruimt het aanbod. De medewerkers van de dagbesteding zijn te bereiken op telefoonnummer 0545 - 26 16 28 (tijdens dagbestedingstijden).

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer