Heropening zintuigentuin

print deze pagina
Uit het beleven van de zintuigentuin is de behoefte gebleken om dit prachtige initiatief uit te diepen door middel van de aanschaf van nieuwe, aanvullende toestellen. Voor jong en oud, voor mensen met én zonder beperking is er veel te doen en uit te proberen.
Hoe werkt het allemaal? De deelnemers van de dagbesteding helpen en vertellen wat de bezoeker moet weten. Er is uitleg over de zintuigen en wat onze hersenen allemaal kunnen – of juist soms ook niet. Begrip krijgen over hoe verschillend wij prikkels verwerken en hoe verschillend we allemaal zijn.
Even bijkletsen kan natuurlijk ook. Van deze ontmoeting genieten onze deelnemers en bewoners enorm!

Subsidiebedrag
De Provincie Gelderland vond dit zo’n mooi project dat ze het uitbouwen van de mogelijkheden met subsidiebedrag heeft ondersteund.
Op donderdag 26 april 2018 is de heropening geweest van de vernieuwde zintuigentuin. Gedeputeerde Bea Schouten van de Provincie Gelderland en Marijke van Haaren, wethouder van de gemeente Berkelland hebben net als directeur Susanne Krisse een woordje gedaan. Hierna heeft een bewoner/deelnemer van de dagbesteding het lint doorgeknipt!
Vanaf nu mag iedereen genieten van deze prachtige, vernieuwde plek met vele mogelijkheden!
Bea en Marijke hebben het blote voeten pad beleefd en de vele bezoekers volgden haar. Gelukkig was het droog, zodat het de hele middag nog gezellig was en iedereen (jong, oud, met én zonder beperking) van elkaar en van de ontdekkingen heeft genoten.

Kom zelf beleven!
De zintuigentuin is vrij toegankelijk, juist omdat we de ontmoeting tussen onze deelnemers/bewoners en de bezoekers willen stimuleren.Openingstijden kunt u hier vinden.
En als u er dan toch bent, is een bezoekje aan onze creatieve-/boerderijwinkel met huisgemaakte producten ook zeker de moeite waard!

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer