De Berkelhof in toneelspel over de "Schat van Scholte"

print deze pagina
De Berkelhof heeft met veel plezier medewerking verleend aan een toneelspel over "De schat van Scholte".
Muziektheater Haarlo heeft een prachtige voorstelling gemaakt over één van de grootste muntenschatten ooit gevonden in Nederland!

Voordat Stichting De Berkelhof op deze plek is gevestigd was het een boerderij "De Scholte". Boer Memelink woonde er en heeft in 1980 een kruik met gouden munten uit de 17e eeuw gevonden.
Deze vondst met maar liefst 1100 munten zette Haarlo in 1980 op de kaart. Het werd nog sensationeler toen bleek dat het ging om dertiende-eeuwse valsemunterij!
Toneelschrijfster Betsie Ooink en zoon Rimmert hebben over het verhaal van de Schat van Scholte een zomertheaterproductie geschreven: 'Met een reis door de tijd raak je alles kwijt`.

Medewerkers, deelnemers en bewoners hebben geholpen in de voorbereidingen en tijdens de drie voorstellingen die in juni plaats hebben gevonden!
Deelnemers hebben de munten gemaakt van de Schat van Scholte op de Dagbesteding. Bewoners hebben de muntenverkoop gedaan voor de voorstelling en hebben geholpen met de verloting.
Een bewoner heeft een spetterende muzikale bijdrage geleverd door te drummen en een medewerker vertolkte op een prachtige wijze een rol in de voorstelling!

Het waren prachtige voorstellingen waarbij we met heel veel plezier en voldoening een bijdrage aan hebben geleverd!

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer