Dagbesteding

print deze pagina
De Berkelhof heeft ruim twintig dagbestedingsplekken. Niet alleen onze bewoners, maar ook bewoners vanuit andere zorginstellingen of mensen die thuis wonen, kunnen deelnemen aan onze dagbesteding. We bieden hen onder begeleiding een zinvolle dagbesteding op onze zorgboerderij.

De Berkelhof probeert het ritme van de natuur en de hieraan gerelateerde werkzaamheden te gebruiken voor een interessante en overzichtelijke dagbesteding. Door goed te kijken naar de mogelijkheden en te luisteren naar de wensen van onze cliënten aan de dagbesteding wordt er voor iedereen een passende taak gevonden, zodat een ieder de mogelijkheid krijgt om zich te ontplooien!

Op de boerderij is veel te doen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Binnen kan men zich bezighouden met taken als het koken van soep en het bakken van taarten. Het leuke daarvan is dat men die vervolgens zelf in onze eigen winkel kan verkopen! Het contact met de klant is daarbij een leuke en leerzame ervaring.

Het buitenleven brengt een groot scala aan werkzaamheden met zich mee: één van de belangrijkste taken is de zorg voor onze dieren. Voor onze bewoners en cliënten is de omgang met de dieren heel belangrijk. Het biedt structuur en een gevoel van verantwoordelijkheid. Daarnaast werkt de omgang met onze knuffelbare dieren erg rustgevend.

De Berkelhof heeft een uitgebreide moestuin die veel aandacht vraagt. De planten worden in de eigen tuinkas gekweekt. Het onderhouden van de moestuin is veel werk, maar het oogsten van mooie producten geeft onze bewoners en cliënten aan de dagbesteding heel veel genoegdoening!

Participatie
Gedurende het najaar van 2014 heeft een studente van de Christelijke Hogeschool Windesheim een afstudeeronderzoek gehouden bij De Berkelhof met als onderwerp:
hoe kan social return bij dagbestedingscliënten met een verstandelijke beperking worden bewerkstelligd.

In januari 2015 is het onderzoeksrapport gereed gekomen, wat hier is in te zien.

De medewerkers van de dagbesteding zijn te bereiken op telefoonnummer 0545 - 26 16 28 (tijdens dagbestedingstijden). 

Zorgboerderij De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer