Wonen

print deze pagina
Zorgboerderij De Berkelhof is een kleinschalig wooninitiatief waar zeventien volwassen mensen van verschillende leeftijden wonen. De bewoners kopen met hun persoonsgebonden budget (pgb) de zorg in. Dit is onder andere de functie persoonlijke verzorging (PV) en begeleiding individueel (BEG-I). Vanaf 2015 is dit ook mogelijk met zorg in natura (ZIN). We hebben namelijk de gunning gekregen van het Menzis zorgkantoor voor de levering van Langdurige Zorg!

Met de gebundelde pgb wordt 24-uurszorg ingekocht. Dit houdt in dat er 24 uur per dag begeleiding op de zorgboerderij aanwezig is. Een vast team van enthousiaste, opgeleide woonbegeleiders staat garant voor een optimale zorg.

Er zijn verschillende woonvormen mogelijk. In overleg wordt bepaald welke mate van zorg nodig is, waarbij we proberen om de mensen toch zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Sommige bewoners hebben een eigen appartement, anderen een eigen ruime kamer. In overleg kan er naar een andere woonvorm overgestapt worden.

Onze zorgboerderij beschikt over ruime, onlangs gerenoveerde kamers en appartementen. Het hoofdhuis biedt tien kamers, die vrijwel allemaal voorzien zijn van een eigen toilet en douche. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes, zoals de ruime woon-eetkeuken en de woonkamer. De slaapruimte van de begeleiding bevindt zich ook in het hoofdhuis, zodat zij ook ’s nachts een oogje in het zeil kunnen houden en altijd gemakkelijk te bereiken zijn voor onze bewoners.

De Berkelhof beschikt naast het hoofdhuis ook over een apart huisje dat bewoners de gelegenheid biedt om iets zelfstandiger te leven. ‘Het huisje’ biedt woonruimte aan drie bewoners, die allemaal een eigen slaapkamer hebben en gezamenlijk gebruik maken van de keuken en ruime woonkamer.

In 2009 is ons nieuwe appartementengebouw geopend, met vier afzonderlijke appartementen. Bewoners hebben veel meer zelfstandigheid, doordat in ieder appartement onder meer een eigen douche en keukenblok zit. Toch wonen ze beschermd en kunnen ze altijd terugvallen op de begeleiding. Naast de vier appartementen beschikken we over een logeerappartement. Vanaf 2015 is het mogelijk gebruik te maken van deze logeeropvang.

Iedere bewoner heeft een eigen gemeentelijk basisadministratie adres (gba-adres).


Zorgboerderij De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer