Update nieuws rondom Corona - 26-11-2021

print deze pagina
26-11-2021
 

Het zal jullie niet zijn ontgaan. De besmettingen lopen weer op, ook in onze regio. Overal worden de maatregelen strenger. De Vereniging Gehandicapten Nederland (VGN) adviseert om extra maatregelen te nemen. Wij gaan dit advies volgen.

Dit betekent dat de mondkapjesplicht voor medewerkers terug is. Alleen buiten, op anderhalve meter afstand hoeft het niet. Wij zijn ons er van bewust dat dit voor bewoners en deelnemers een ingrijpende maatregel is: hierdoor kunnen bewoners en deelnemers niet meer samen eten en drinken met de begeleiders, er is een stuk minder gezichtsuitdrukking, communicatie verloopt soms lastiger. We kiezen er voor om dit nu toch te doen. Een nieuwe uitbraak met alle gevolgen van dien zal nog ingrijpender zijn.

De mondkapjesplicht geldt ook voor bezoek in gemeenschappelijke ruimtes. Brengt of haalt u deelnemers/bewoners naar binnen? Ook dan is een mondkapje verplicht.
Deelnemers en bewoners dragen mondkapjes tijdens het vervoer, verder niet.

Logeren en bezoek:
Logeren en bezoekjes kunnen nog steeds doorgaan, als er niemand klachten heeft. Maar:
  • het invullen en inleveren van het contactformulier is verplicht. Klik hier om het te downloaden of vul het in (ligt in de tuinkamer van de containerunit) en stop het in de blauwe brievenbus.
  • we vragen om zo min mogelijk in gemeenschappelijke ruimtes te komen. Soms is dit niet te voorkomen, om bij de privéruimte van de bewoner te komen bijvoorbeeld.
  • een mondkapje is verplicht voor bezoek. In de privéruime mág deze af, maar we raden aan om het wel op te houden, om het risico zo klein mogelijk te houden. Daarnaast vragen we de anderhalve meter te hanteren, waar mogelijk.
  • belangrijk om te weten: door je aan de anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen, maakt uiteindelijk het verschil of iemand in quarantaine moet of niet, na contact met een positief iemand.

Wat blijft:
We houden ons aan de basisregels: waar mogelijk houden we 1,5 meter afstand, we niezen in onze elleboog, we wassen onze handen vaker. Bij klachten blijven we thuis.
Ons testbeleid verandert niet. We blijven laagdrempelig testen, bij bewoners en medewerkers.
Vrijwilligers en stagiaires kunnen vooralsnog blijven komen, wel met mondkapje, net zoals de medewerkers.
Ook de dagbesteding gaat nog gewoon door.

Vaccinaties:
De Berkelhof heeft zich inmiddels aangemeld voor de boosterprik. Naar verwachting zullen deze prikken in het eerste kwartaal van 2022 worden gegeven op De Berkelhof. Uiteraard volgt er te zijner tijd meer informatie rondom de (mogelijke) aanmeldingsprocedure voor de bewoners

Tot slot:
Er wordt weer veel van ons gevraagd, van bewoners, familie en medewerkers. De situatie verandert steeds, wat gisteren nog mocht, mag vandaag niet meer. Het is logisch dat er twijfel kan ontstaan over wat te doen in een bepaalde situatie. Neem gerust contact met ons op als er onduidelijkheid is, dan overleggen we samen.

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer