Update nieuws rondom Corona - 25-03-2021 en 29-04-2021

print deze pagina
29-04-2021
 
We wachten met z'n allen zo enorm op versoepelingen, maar helaas blijven ze nog even uit. De regionale besmettingscijfers laten het nog niet toe op het moment. Ook is er vanuit de overheid nog maar weinig veranderd voor wat betreft zorgorganisaties.
 
Wat wel is veranderd is dat we momenteel buiten geen mondkapje meer hoeven te dragen, mits de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan blijven. Dat is dus al erg fijn!

Verder is het zo dat de vaste bezoekers van bewoners geen aanwezigheidslijst meer hoeven in te vullen. Voor andere bezoekers geldt dit nog wel steeds.
Ook geldt nog steeds dat bezoekers NIET in gemeenschappelijke ruimtes mogen komen.

We blijven dus nog steeds enorm alert en voorzichtig met z'n allen!

 
25-03-2021
 

Ondertussen zijn op De Berkelhof al veel bewoners en deelnemers ingeënt. Ook de begeleiders konden hun eerste inenting ondertussen krijgen. Dit geeft ons allemaal weer iets ontspanning.


Maar nog lang niet iedereen is ingeënt. En ook het is nog altijd niet helder in hoeverre de mensen die wél gevaccineerd zijn, anderen nog kunnen besmetten. Hier zijn nog veel vragen over en bovendien staan de kranten vol over een derde Corona-golf die ons staat te wachten.

Al met al geen reden om de maatregelen te versoepelen, waar we met z’n allen juist zo op zitten te wachten.

We willen graag meer. En we hopen op goed weer en dat we dan weer met z’n allen buiten kunnen zijn. Daar blijkt het risico op besmetting het minste te zijn.

We houden ons uiteraard aan de regels van de overheid.

De begeleiders doen hun best om de dagen een mooie invulling te geven. Ook de feestdagen, zoals Pasen, natuurlijk! We gaan er wat gezelligs van maken.

Logeren mag nog altijd alleen op een vast logeeradres en er mogen nu maximaal twee bezoekers bij De Berkelhof komen.
Wel vragen we nog steeds om bij bezoek een mondkapje te dragen, om op te letten met de  handhygiëne, om afstand te houden en dat men zicht inschrijft door middel van het registratieformulier.

Bij de dagbesteding is er nog altijd een scheiding tussen de bewoners en de externe deelnemers. De groepen zijn logisch ingedeeld om contacten zo veel mogelijk te beperken.

Velen wachten erop dat de groepen weer meer met elkaar kunnen delen en uitwisselen, maar helaas zit dat er nu nog niet in…

 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer