Update nieuws rondom corona - 24-03-2022

print deze pagina
24-3-2022
 

De door de overheid gestelde coronaregels zijn grotendeels van tafel.
 
Bij De Berkelhof wonen en werken kwetsbare mensen. Dit betekent dat wij soms andere keuzes mogen en helaas soms ook moeten maken.

Er zijn bij ons ondertussen al veel mensen positief op corona getest. En gelukkig is dit zonder ernstige ziektes verlopen. Daarnaast is het vaccinatiepercentage hoog.

Aangezien onze bewoners en deelnemers er veel baat bij hebben om het gezicht van de medewerkers te kunnen zien, kiezen wij ervoor om vanaf nu de mondkapjes zoveel mogelijk af te laten. Echter, in sommige situaties is het nog van groot belang om het wél te dragen. Hierna geven we weer wanneer wel en wanneer niet, en uiteraard kan het zijn dat dit per situatie nog aangepast wordt.

Mondkapjes:
  • Zolang er nog besmettingen op De Berkelhof zijn dragen medewerkers binnen nog wel een mondkapje.
  • Medewerkers in direct contact met besmette personen dragen een FFP2-masker en nemen de hygiëneregels in acht.
  • Als er vijf dagen geen besmettingen zijn ontstaan nadat een quarantainesituatie is beëindigd, vervalt de mondkapjesplicht

    Uitzonderingen:
  • Medewerkers die recent (in de afgelopen twee maanden) zelf positief zijn geweest van corona hoeven geen mondkapje meer te dragen!
  • Buiten hoeft geen mondkapje te worden gedragen.
  • Wie klachtenvrij is hoeft tijdens het vervoer ook geen mondkapje meer te dragen.
In acute situaties kan gevraagd worden om wel een mondkapje te dragen. Bijvoorbeeld bij het wachten op een testuitslag of klachten die onduidelijk zijn.

Ook kan iemand er zelf voor kiezen om een mondkapje te dragen. Het gaat er altijd om dat je jezelf én de ander beschermt!

Daarom heeft De Berkelhof altijd voldoende mondkapjes en deze mogen ook zeker gebruikt worden!

Vergaderingen en bijeenkomsten:
Als er geen quarantainesituaties meer zijn en er minimaal vijf dagen voorbij zijn zonder nieuwe besmettingen, dan mogen vergaderingen en bijeenkomsten weer fysiek doorgaan. Maar blijf alert!
Test jezelf bij twijfel, ga op afstand zitten, ga luchten. Omdat wij op De Berkelhof sowieso graag buiten zijn, zal dit vast en zeker lukken!

Samen alert blijven:
Wij vragen aan bezoekers en familieleden om alert te zijn en bij klachten of besmettingen in de contactlijnen contact met ons op te nemen. Zo kunnen de juiste stappen worden genomen om de meest kwetsbaren te beschermen.

Samen sterk!
 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer