Update nieuws rondom corona - 13-10-2022

print deze pagina
13-10-2022
 

Wij zien dat de corona besmettingen om ons heen en op De Berkelhof weer toenemen.  

Waar mogelijk blijft het voor ons belangrijk om besmettingen buiten de deur te houden en te voorkomen.
Dit betekent voor nu het volgende: 


Algemeen
Een vrolijke boks vervangt prima het handen schudden. Vergeet niet om regelmatig handen te wassen en afstand te houden.
In gesloten ruimten kan weer gebruik worden gemaakt van mondmaskers.

Dit is niet verplicht.
Wanneer er twijfel is: wat verkouden of omdat er een bijzondere reden is m.b.t. de eigen gezondheid wordt dit aanbevolen. Wij zorgen voor voldoende mondmaskers. 

Deelnemers van Dagbesteding
Wanneer deelnemers klachten hebben dan verzoeken wij om een zelftest te doen. Wanneer de test positief is blijft men tenminste 5 dagen thuis. Men is weer welkom op Dagbesteding wanneer er tenminste 24 uur geen klachten meer zijn.
Is de test negatief dan zijn deelnemers welkom op de Dagbesteding. We verzoeken om thuis te blijven als men echt ziek is. Dat doen we sowieso, met of zonder corona!
Zijn er klachten en kan of wil de deelnemer liever niet testen? Dan blijft men thuis totdat er tenminste 24 uur geen klachten meer zijn.

Bewoners
Wanneer een bewoner een positieve zelftest heeft maken wij gebruik van de afwegingskaders van het RIVM om de isolatie van de bewoner vorm te geven.
Daarbij maken wij een afweging van de risico’s en kwetsbaarheid van de (mede)bewoner en de begeleiders. Ook nemen we hier het advies van de gedragsdeskundige in mee.

Wij moeten met zijn allen voorkomen dat meer mensen ziek worden. Wij vergeten echter niet de impact van de maatregelen op de betrokken personen. 

Bewoners die naar huis gaan
Denkt u bij terugkomst met ons mee? Ging het goed? Was iedereen zover gezond? Was er contact met een mogelijk besmette persoon?
Zo nodig bekijken we het samen en maken we een afweging van de risico’s.


Bezoek op de Berkelhof
Help ons de besmettingen buiten de deur te houden!
Wanneer u klachten heeft dan verzoeken wij u om thuis een zelftest te doen. Wanneer u negatief test maar toch klachten heeft is het beter om uw bezoek uit te stellen. Wanneer een bezoek niet te vermijden is verzoeken wij u om een mondkapje te dragen wanneer u naar binnen gaat bij de Berkelhof. Buiten is dit niet nodig.  


Ook nu staan we samen sterk!


Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer