Update nieuws rondom Corona - 06-01-2022

print deze pagina
6-01-2022
 

Beste allemaal,

Graag willen wij jullie eerst de beste wensen voor 2022 toewensen! We hopen op een jaar waarin er weer meer kan.....

Gezien de huidige landelijke maatregelen is dat helaas nu nog niet zo. Net zoals vorig jaar rond deze tijd is er door de overheid een lockdown ingesteld. 
De situatie is nu echter wel anders. Bijna alle mensen op De Berkelhof hebben ondertussen hun boosterprik gehad en zijn daarmee redelijk beschermd tegen het zware verloop bij besmettingen. Dit is alleen helaas geen reden om achterover te leunen. De nieuwe omikron variant is enorm besmettelijk. 

Zorg moet doorgaan!
Voor De Berkelhof is het de uitdaging om de zorgcontinuïteit te waarborgen. Bottleneck is daarbij de quarantaineplicht voor medewerkers die nauw contact hadden met iemand die positief is, of een positief geteste huisgenoot. Ook al mag in de zorg in geval van nood onder bepaalde voorwaarden van deze verplichting worden afgeweken, het blijft lastig. 
 
Als er dan ook nog extra begeleiding moet worden ingezet voor quarantaine van bewoners die niet in staat zijn om dit alleen te doen, kan de situatie snel uit de hand lopen. 
 
Oproep aan iedereen:
Wij willen nog een keer duidelijk oproepen voor het secuur naleven van onze regels. Begeleiders, en ook vrijwilligers van het vervoer mogen, en moeten zelfs, mensen erop wijzen en mogen ook handhaven. Zo wordt toegang zonder medisch mondneusmasker geweigerd. 
 
Het dragen van het juiste mondneusmasker en een goede handhygiëne is dan ook bepalend of een zorgmedewerker en/of vrijwilliger uiteindelijk in quarantaine zou moeten! 
 
Dus vandaar onze oproep:
Help ons de boel draaiende te houden en neem de verantwoordelijkheid door je te houden aan de regels en het meedenken.

Heeft u geen geschikt masker? Deze is altijd te verkrijgen bij één van onze begeleiders.
 
Soms zijn er lastige situaties waarbij het niet duidelijk is wat iemand moet doen. Bel dan met de woongroep (0545 - 26 17 19), de collega's kunnen dan doorverwijzen naar of contact opnemen met een verantwoordelijke die altijd bereikbaar is om samen een oplossing te bedenken. 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer