Update maatregelen rondom Corona - 26-10-2020

print deze pagina
26-10-2020
 

Vandaag openen we de dagbesteding weer.

Op dit moment is er namelijk niemand meer met een Corona-infectie en alle quarantainedagen zijn verstreken. We zijn wel geschrokken over de snelheid van het gebeuren en wat de impact was. We gaan daarom proberen om nog veiliger te werken en besteden meer aandacht aan het precies naleven van de afspraken.

We hanteren de Corona-gerelateerde hygiënemaatregelen en proberen om minder contact met anderen te hebben. Dit doen we door strikte groepsindelingen en het zoveel mogelijk inzetten van begeleiders op een vaste groep. Daarnaast werken we zo veel mogelijk buiten, zorgen er voor dat de ruimtes regelmatig gelucht worden en houden we afstand.

Begeleiders en bezoekers dragen verplicht een mondneusmasker bij ieder contact met bewoners en deelnemers. Ook is het dragen van een mondneusmasker bij het vervoer verplicht.
Deelnemers die dat willen en kunnen mogen natuurlijk ook een mondneusmasker dragen, maar dit betekent niet de afstandsregel niet geldt (dit blijft 1,5 meter!) en het is ook zeker geen verplichting.

Zolang de routekaart voor onze regio ernstig en zeer ernstig is worden, waar mogelijk, contacten vermeden. Bezoek en logeren gaat wel door (met de nodige veiligheidsaanpassingen). Voor onze bewoners bleek dit tijdens de lock down in het voorjaar het grootste gemis te zijn.

De bewoners krijgen dagbesteding op het eigen erf aangeboden en gaan tijdelijk niet naar een externe dagbesteding. Dit simpelweg omdat het kan!
Daarom is het voor ons ook belangrijk dat de dagbesteding voor andere deelnemers die deze mogelijkheid niet hebben, kan blijven doorgaan.

Door deze aanpassingen willen wij de veiligheid van de bewoners, de deelnemers en medewerkers nog beter waarborgen. Daarbij moet er ook aandacht gaan naar de veiligheid van de vrijwilligers die ons ondersteunen bij bijvoorbeeld het vervoer.

Dit kunnen wij alleen maar samen!
 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer