Update maatregelen rondom Corona - 23-04-2020

print deze pagina
23-04-2020
 
Het kabinet heeft besloten om de strenge maatregelen tot 20 mei te verlengen. Er zijn wel versoepelingen voor sommige groepen, maar niet voor de zorg.
 
Wat betekent dit voor De Berkelhof?
Dit betekent dus, dat op De Berkelhof de huidige maatregelen worden verlengd tot 20-05-2020.
 
En dit betekent ook dat we niet weten hoe het verder gaat. Wij bereiden ons ondertussen voor op de mogelijkheden van een eventuele versoepeling en een mogelijk veranderde manier van werken.
Voor de dagbesteding creëren wij extra ruimte om met kleine groepen, op voldoende afstand en separate teams te kunnen werken.
 
Voor een versoepeling van de bezoekregels is onze hoop gericht op het onderzoek dat het RIVM doet en de capaciteit van beschermmiddelen. Er zal een oplossing moeten komen. Wij kunnen niet eindeloos onze kwetsbare bewoners isoleren van hun familieleden en naasten.
 
We wisselen informatie uit met andere zorgaanbieders, zoals Stichting de Lichtenvoorde en Estinea. Wij houden de adviezen van het RIVM en de GGD in de gaten.
 
Wanneer kunnen er stappen worden gezet?
Pas als het risico is afgewogen door de experts. Volgens de huidige stand van zaken dus niet voor 20 mei. Ook niet bij De Berkelhof. Als er voor deze datum nieuwe kennis en middelen beschikbaar zullen zijn, dan worden wij geïnformeerd door de overheid. 
 
Gehandicaptenzorg
In de verklaringen vanuit het kabinet wordt vaak de verpleeghuiszorg genoemd. De gehandicaptenzorg valt hier onder.
Wel wordt er vanuit de verschillende brancheorganisaties, zoals bijvoorbeeld de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), veel aan gedaan om onze sector separaat te zien en te beoordelen. De stappen die daar in gezet kunnen worden zijn klein en er is weinig maatwerk mogelijk.
 
Uiteindelijk gaat het erom dat deze hele kwetsbare doelgroep tegen het Corona-virus wordt beschermd! Een mogelijke infectie heeft voor hen niet alleen het risico van complicaties, maar ook het accepteren van isolatie, het verzorgd worden door mensen in beschermende kleding en het wel dan niet naar een ziekenhuis moeten kan een groot probleem zijn.
 
We blijven ons best doen om het virus buiten de deur te houden!
En dit kunnen we alleen maar doen door vol te houden!

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer