Update maatregelen rondom Corona - 20-03-2020

print deze pagina
Gisteren is landelijk besloten dat de verpleeghuizen en kleinschalige woonvoorzieningen voor bezoekers helemaal op slot gaan.
Nu zijn wij geen verpleeghuis, maar hier woont wel een groep met kwetsbare ouderen. 

Er wonen nog meer kwetsbare mensen op De Berkelhof. Een infectie met het Corona virus kan voor hen een grote impact hebben. Natuurlijk vanwege de lichamelijke situatie, maar mocht iemand besmet raken met het Corona virus, dan zal isolatie voor deze bewoner volgen met daarbij ook het verdwijnen van alle belangrijke dag structuren.

Op De Berkelhof zullen wij de begeleidingsgroepen zo goed mogelijk uit elkaar houden om juist voor de meest kwetsbare mensen het risico te minimaliseren.

Het vrij bewegen op het erf, het buiten zijn, het spelen en knutselen, het werken in de tuin en omgaan met de dieren is voor de bewoners waardevol. Door afscherming van het erf en vermijden van contacten willen wij deze vrije ruimte oprecht houden en zo isolatie proberen te voorkomen.

We gaan dus ons beleid aanscherpen en vragen aan alle betrokkenen: Kom niet!

Alleen in hele bijzondere situaties gaan we in samenwerking met de gedragsdeskundige onderzoeken of een uitzondering mogelijk is.

We faciliteren geen buitencontacten meer met bewoners, dus geen fysiotherapie, samen boodschappen doen etc. Ook hier geldt: in buitengewone situaties nemen we in overleg met de gedragsdeskundige beslissingen.

Bewoners die uit zichzelf het erf verlaten houden wij niet tegen, maar vragen wel om dit voor de veiligheid van iedereen zo min mogelijk te doen en contact met anderen te vermijden.

We hebben de mogelijkheden voor beeldtelefonie uitgebreid (Facetime, Whatsapp en Skype). De begeleiders ondersteunen dit waar nodig.

Zijn er twijfels en/of vragen?

Neem dan contact op met Susanne Krisse.

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer