Update maatregelen rondom Corona - 15-10-2020

print deze pagina
15-10-2020
 

Helaas worden wij door de actualiteiten ingehaald. Er is een deelnemer dagbesteding en een begeleider positief getest op Corona. Iedereen die in direct onbeschermd contact is geweest gaat in quarantaine. Dit geldt ook voor enkele bewoners. Aangezien De Berkelhof klein is en er vele kwetsbare mensen zijn is vanmiddag besloten code rood af te geven. Alle direct betrokkenen zijn op de hoogte. De dagbesteding voor externen is gesloten. Als er verder niemand ziek wordt, dan gaat de dagbesteding vanaf maandag 26 oktober weer open. Dan is het weer veilig.

Voor de bewoners gelden verscherpte regels rondom bezoek, logeren en buitenactiviteiten.
 
14-10-2020
Update maatregelen rondom Corona - 14-10-2020
Het Corona-virus stelt ons allemaal voor uitdagingen. Met z’n allen vechten we er voor om onze dierbaren te beschermen. We willen zo veilig mogelijk leven en werken, maar we willen niet weer langdurende maatregelen moeten toepassen waar iedereen enorm last van heeft.
Vanuit De Berkelhof hanteren wij een stappenplan:

Geel:
Voorzichtig, maar er kan nog gewoon van alles. Er zijn weinig besmettingen in de regio en geen in de directe omgeving.

Oranje:
Besmettingen in de regio en omgeving lopen fors op. Er worden maatregelen genomen op De Berkelhof, bijvoorbeeld het binnen dragen van mondmaskers en contacten proberen te vermijden op het moment dat het niet nodig is.

Rood:
Er zijn besmettingen op De Berkelhof en/of bij direct betrokken personen. Dan moeten we quarantaine-regels handhaven en met alle macht een verdere verspreiding zien te voorkomen. In sommige situaties blijft contact belangrijk. Waar dit wel en waar niet nodig is, is moeilijk te bepalen. Wel moet het contact in deze fase worden beperkt tot slechts enkele personen. Wij doen dit samen met jullie en indien nodig met de gedragsdeskundige.

Deze drie stappen hebben wij uitgebreid weergegeven in een document: klik hier om het te bekijken. Het is belangrijk om snel en bedacht te handelen. Als wij dit goed doen kunnen we de veiligheid van onze bewoners en deelnemers het beste waarborgen. Verder kunnen we stappen omhoog doen – en wat wel zo belangrijk is – ook weer stappen omlaag nemen.

Wanneer welke stap nodig is wordt bepaald door de actuele situatie. We laten ons adviseren door onze Arts Verstandelijk Gehandicapten(AVG), de huisarts en de GGD . Vanzelfsprekend wordt hierbij alle recente informatie en regelgeving vanuit het RIVM,  het ministerie voor de gezondheidszorg en vanuit de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) meegenomen.

Er is een crisisteam opgericht bestaande uit een vertegenwoordiger van de cliëntenraad (adviserend familielid), vertegenwoordiger van het personeel en de directeur in combinatie met de teamleider zorg wonen. Samen neemt dit kleine team de nodige beslissingen.
 
Wat vragen wij van jullie?
 • Volgen jullie de actualiteiten op onze website.
 • Niets missen? Geef dan je mailadres door aan erna.nieuwenhuis@deberkelhof.nl voor op de mailinglijst.
 • Denken jullie samen na over wie de belangrijkste personen voor de bewoner zelf zijn. En ook wie wel of niet tien dagen zonder contact kan zijn. Dan is dit in geval van een code rood al helder.
 • Ondersteun de begeleiders door mee te denken en de nodige regels op te volgen.
 • Als je een vragen en zorgen hebt, neem dan contact op met onze directeur; susanne.krisse@deberkelhof.nl. De collega’s op de werkvloer moeten zich volledig kunnen richten op de zorg.
 • Praat met je dierbaren over dit onderwerp. Verstandig bezig zijn is goed. Panisch worden helpt niet.
 • Heb er begrip voor dat wij de persoonlijke rechten van iedereen beschermen. Het maakt dus niet uit wie besmet is. Deze informatie wordt alleen met de direct betrokken personen gedeeld. Dit geldt ook als je iets meldt – je gegevens worden beschermd!
Tot slot willen wij nog een keer oproepen;
 • Volgen jullie de regels en adviezen van de overheid goed op en kom vooral niet bij De Berkelhof met klachten (ook al zijn dit slechts milde klachten).
 • Denk aan gepaste hygiëne en draag een mondmasker als dit mogelijk en geadviseerd is.
 • Meld het bij ons als er ergens in de contact omgeving van de bewoner iemand besmet is geraakt.
 • Vul altijd de contactgegevens in bij een bezoek of bij logeren… juist nu is het belangrijk om goed te weten wie wanneer en waar contact had.
 
We gaan met z’n allen voor de veiligheid van onze bewoners. Wel moet het leefbaar en waardig blijven. En ook leuk!

Hier komen wij alleen samen met jullie steun doorheen!

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer