Corona: een bewoner en medewerker positief

print deze pagina
17-11-2020
 
Helaas is De Berkelhof geraakt door meerdere Corona-besmettingen. Om deze reden is in overleg met de GGD besloten om de dagbesteding voor externe deelnemers te sluiten. Bij geen verandering zal de dagbesteding voor externen weer openen op maandag 30 november.
 
Er was geen contact tussen externe deelnemers en onze bewoners, dus hoeven externe deelnemers niet in quarantaine. De sluiting is een maatregel uit voorzorg, omdat De Berkelhof nu als besmettingscluster wordt gezien. 
De betrokken deelnemers en hun netwerk zijn geïnformeerd. Als er extra hulp in de thuissituatie nodig blijkt te zijn, wordt er contact gezocht. 
 
De bewoners op De Berkelhof zitten nu in quarantaine. Dit betekent dat ze niet kunnen logeren. De interne dagbesteding gaat wel door, op een aangepast manier. Zo blijft de dagstructuur bestaan en zullen de bewoners minder last ervaren van de quarantaine. Bezoek kan alleen in overleg (mits een bewoner een eigen appartement heeft) en met bescherming, maar uiteraard zo min mogelijk. 
 
Er is verder nog een isolatiegroep die geen contact heeft met de anderen op De Berkelhof. Zij blijven naar verwachting tot 3 december samen. Ook voor hen wordt een aangepast dagprogramma aangeboden, zodat de lange isolatietijd draaglijk wordt. 
 

Stichting De Berkelhof
Haarlosesteeg 4, 7273 PV Haarlo | T (0545) 26 17 22 | E info@deberkelhof.nl | Disclaimer